Sparetips

Få styr på økonomien med et kompetent bogholderi

Det lyder måske lidt vildt, men et godt fundament for en velkørende virksomhed er ofte, at bogholderiet er kompetent og får virksomheden til at glide som smurt. Der er mange ting, der skal igennem bogholderiet på en ugentlig eller månedlig basis, og derfor er det vigtigt, at det er kompetente mennesker, der sidder og forvalter både løn og tilbagebetalinger og samtidig har det store overblik over virksomhedens finanser.

Det laver bogholderiet

Et bogholderi laver flere forskellige ting, og afhængig af hvor stor virksomheden er, har de selvfølgelig mere travlt, hvis der er mange medarbejdere og en større økonomi der skal holdes overblik over. Det kommer også meget an på, hvilken slags virksomhed det er. Har I måske en webshop eller anden form for direkte salg, er det også bogholderiet, der holder styr på, hvad der kommer ind og går ud af varer. Sælger I måske en service, er det selvfølgelig også bogholderiet, der holder styr på, hvem, hvad og hvor meget.

Og så er det også bogholderiet, der bogfører. Det vil sige, at de holder styr på regnskabet i virksomheden. Netop hvad der kommer ind, og hvad der skal ud igen. Men der er så meget mere i en bogføring, som det kan være svært at forstå, hvis man ikke er uddannet bogholder. Og derfor er det vigtigt at have et bogholderi, der fungerer.

Hvis virksomheden ikke er så stor, eller I bare ikke kan finde den mest kompetente bogholder, kan I overveje, om I skal bruge outsourcing af bogføring. Så bliver det ikke nogen medarbejder, der sidder fysisk i virksomheden, men derimod en virksomhed der sidder et andet sted, og som har specialiseret sig i at bogføre. Her skal I dog også huske, at det bliver en ekstra udgift. Så inden I bare giver los med outsourcing, så overvej lige fordele og ulemper ved, at det er en medarbejder der sidder hos jer kontra en virksomhed ude i landet, der hjælper jer.

Men det skal I også huske

Udover at det er vigtigt med en god bogholder og en ordentlig bogføring, så det er også vigtigt, at medarbejderne også selv holder et overblik over deres egen økonomi. For eksempel hvor meget de får i løn, hvis de skal have udbetalt kørselspenge eller måske laver et salg. På den måde bliver det nemmere for alle at hjælpe med til med bogføringen, og så er det også nemmere for en bogholder at have det store overblik.

Og så skal I selvfølgelig også huske at sælge – hvad enten det er en service eller en konkret varer. I har netop en bogholder, så I ikke skal fokusere på den del af arbejdspladsen, men derimod kan I arbejde med lige netop dét, som I brænder for. For så længe I gør dét, har bogholderen jo noget at lave. Så bliver der nemlig arbejdet, og der kommer både udgifter og indtægter. Og det er lige så vigtigt for at arbejdspladsen og virksomheden kan køre rundt, som at bogholderen er dygtig.