Uncategorized

Gratis projektstyring

Som studerende har du sikkert oplevet at miste overblikket over projekter. Specielt projekter som laves i gruppe arbejde mangler en eller anden form for styring.

I har sikkert en tovholder i gruppearbejdet, men er han dygtig nok til at styre opgaverne? Ved du hvad dine fremtidige opgaver er? Måske er det dig der er tovholderen, og har mistet overblikket?

Hvis du kan genkende disse problemer, så bør du og din gruppe kigge på det gratis projektstyringsværktøj som hedder Trello.

Her kan du på en nem og overskuelig måde styre dit projekt. Det kræver få minutters opsætning, og så er du i gang.

Trello er bygget op af:

  • Boards
  • Lists
  • Cards

Dit board er det overordnede niveau. Det kan f.eks. være hele jeres projekt som ligger inden i dette board.

Under hvert board kan du lave lister. En liste kan du bruge som en form for overordnede emner. Du kan have en liste som hedder reasearch, foto, produktion, test osv. Du kan også vælge at bruge listerne kan også bruges som faser i projektet.

Under hver liste opsætter du dine Cards. Dette er typisk dine opgaver. Herunder kan du skrive kommentarer til hver opgave. Føre en lille logbog. Du har mulighed for at lave checklister til hver opgaver og på den måde kan du og din gruppe hele tiden se hvor langt I er.

Bruger du listerne som faser, så kan du faktisk flytte dine Cards fra en liste til en anden. På den måde kan du rykke opgaven fra den ene fase til den anden fase.

Der er faktisk også nogle muligheder for at integrere Google Calendar så I kan begynde at planlægge jeres ressourcer.

Trello er som sagt gratis. Der findes også nogle pro versioner, men for langt de fleste vil den gratis version være rigeligt.

Programmet ligger online og styres igennem din browser. Der findes også apps til både iPhone/iPad og Android, så det er rimelig nemt at opdatere dine opgavelister, selvom du er væk fra din computer.

Trello kan også bruges til andre ting. Det kan f.eks. være personlige mål, opsparing budgettering eller hvad end du måtte have af længerevarende projekter privat eller fagligt.