Uddannelse

Hvad hvis ikke jeg får job efter studiet?

Som du måske ved er jeg studerende. Men ikke særligt længe. Jeg har lidt over et år tilbage af studiet.

Jeg længe udskudt tanken, om hvad der skulle blive af mig når min uddannelse var færdig.  Jeg synes det har været utroligt svært at tage stilling til. Selvfølgelig uddanner jeg mig i en retning, men derfra til at nogen skulle ansætte mig, har været urealistisk for mig.

Jeg har snakket med flere af mine medstuderende, og flere af os deler samme holdning. Hvad er det egentlig vi skal byde ind med på arbejdsmarkedet.

Og aviserne har da også skrevet at akademikere uddanner sig til arbejdsløshed. Jeg har selvfølgelig gjort mit til at være attraktiv når jeg skal ud på det rigtige arbejdsmarked. Jeg har f.eks. haft flere studiejobs som har haft relation til mit studie og jeg har også gjort mit absolut bedste på mit studie.

Men nervøsiteten lurer stadig.

Derfor har jeg nu undersøgt hvad jeg kan gøre for at sikre mig økonomisk og fagligt. Og en ting overraskede mig virkeligt. Der er faktisk flere som tilbyder gratis a-kasse for studerende.  Dvs. jeg skulle sådan set bare melde mig ind, og så er jeg ret godt økonomisk sikret, hvis jeg uheldigvis ikke kan skaffe mig et job. Du skal dog huske at du skal gøre det et år før du bliver færdig med studiet – ellers får du ikke den fulde økonomiske sikring fra a-kassen.

Og det har jeg gjort nu. Jeg valgte MA som matcher både min uddannelse, mine værdier samt mine fremtidsplaner. Jeg regner selvfølgelig ikke med jeg får brug for dem – nogensinde. Men det er meget rart at have et fundament at falde tilbage på.