Diverse

Kan man låne penge uden at stille sikkerhed?

Mange kender til det. Man søger om et lån i banken og skal igennem en længere proces. Bankfolkene skal blandt andet vide hvad pengene bruges til. Har man planer om at købe en bil, skal man ofte stille denne til sikkerhed. Er man ikke i stand til at betale pengene tilbage med renter, kan banken altså blive nødsaget til at sælge bilen. På den måde dækker de deres omkostninger. Det er trods alt dem, der tager risikoen. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, vil man låne penge.

Online lån bliver mere populære

Vil man gå udenom banken, kan det sagtens lade sig gøre. Én type lån mange danskere tager, er kviklån. For her er processen ganske ligetil. Man finder blot den side, der udbyder de bedste muligheder. Når man har lavet lidt research, indtaster man den nødvendige information. Dette vil typisk være beløb på lånet, personlig information og den slags. Og så er den stort set klaret. Det er altså utroligt, hvor hurtigt det går. Især sammenlignet med banken. Tager man et kviklån, møder man nemlig ikke op i banken for at have en samtale. Netop derfor vælger flere og flere at låne penge uden sikkerhed.

Dog er der nogle ting man, skal være opmærksom på. For renten på et kviklån er noget højere end i banken. Man stiller nemlig ikke en bil eller lignende til sikkerhed. Netop derfor tager udlåneren en større risiko. Og blandt andet af denne grund, er renten højere. Man skal derfor sørge for at læse det med småt. Det kan nemlig hurtigt gå galt, er man ikke klar over renterne. For man tilbagebetaler jo ikke kun det lånte beløb. Renterne skal regnes oveni. Så det er med at få klaret beregningerne før man tager et lån.

Undgå at havne i RKI efter lånet

Ender man i RKI, er det ikke så heldigt. Ribers Kredit Information, som det står for, er nemlig et register over dårlige betalere. Har man sit navn stående i dette register, bliver det sværere at tage lån. Nogle steder vil man få et nej. Andre steder kan man måske godt få et lån. Dog til noget højere renter. Netop derfor skal man altså tænke sig om. At låne penge uden sikkerhed for lånet er dejlig nemt, men det er også lidt risikabelt. Især hvis man ikke har en fast indkomst.

Hvordan får man så sit navn strøget af listen? Det er faktisk ganske simpelt. Man betaler sine regninger. Og så er det ude af verden. Men indtil man har betalt, bliver man altså på registeret. Det er en fælde som en del unge falder i. Faktisk er der over 500.000 mennesker i RKI i Danmark. Det er altså en hel del mennesker. Men heldigvis er det jo ikke som en straffeattest. Når man kommer ovenpå igen og betaler tilbage, er det bare det. Så det er ikke noget man skal være nervøs for. Men vil man låne penge uden sikkerhed, skal man altid være opmærksom på disse ting.