Sparetips

Prisvenlig tagterrasse: Kan det lade sig gøre?

Der findes et væld af lejligheder i Danmark, hvortil der kan etableres en tagterrasse. Der er sandsynligvis også mange ejere af disse lejligheder, der ønsker at etablere en tagterrasse ved deres lejlighed. Mange afholder sig dog fra dette, fordi de tror, det er for dyrt. Det behøver det dog ikke nødvendigvis at være.

Faktisk kan det sagtens lade sig gøre at etablere en prisvenlig tagterrasse. Hvis det er noget, du ønsker, så er du dog nødt til at være indstillet på, at du skal gå på kompromis. Du kan ikke få alle ønsker opfyldt, hvis du i samme ombæring ønsker at holde prisen i bund. Derfor skal du nøje overveje, hvad du foretrækker.

Hvad koster en tagterrasse?

Det er ikke muligt at give et specifikt og entydigt svar på, hvad en tagterrasse skal koste dig. Der er for mange elementer, der har indflydelse på prisen. Det er naturligvis også som følge af dette, at du er nødt til at vælge med omhu. Skal du have din drømme-tagterrasse eller er det vigtigere at holde prisen nogenlunde i bund?

Det er et sådant spørgsmål, du er nødt til at stille dig selv, inden du kan sætte i gang. Heldigvis er der mulighed for begge dele, hvorfor det blot er et spørgsmål om præferencer. En tagterrasse kan dog koste fra 40.000 kr. og op til flere hundredetusinde. Det er netop dét, der gør, at der ikke kan gives et entydigt svar på prisen.

Hvordan fastsættes prisen?

Som angivet herover, så er der op til flere elementer, der har indflydelse på prisen, når du skal have lavet en tagterrasse. Derfor er det naturligvis også med afsæt i netop disse, at den endelige pris bliver fastsat. Du skal bl.a. forvente at parametre såsom størrelse, materialer, underlag m.m. vil have indflydelse på prisen.

Hvis du ønsker den bedst mulige tagterrasse pris, så er det i høj grad materiale og størrelse, du er nødt til at gå på kompromis med. Er du villig til det, så kan du få en markant bedre pris. Derfor bør du ikke få lavet en tagterrasse, der reelt set er større end, hvad du har behov for – det vil nemlig blot være spild af dine penge.

I denne forbindelse bør det dog understreges, at en tagterrasse også vil hæve værdien af din bolig. I mange tilfælde vil det endda være i et sådant omfang, at den kan betale sig selv hjem ved et eventuelt salg af din bolig.