Hjemmet

Sådan finder du en lejebolig, du har råd til at bo i

Alle der har været ude på lejeboligmarkedet for at finde en bolig ved at det kan være et mareridt. Især i de større byer kan det være virkelig svært at finde noget at have råd til at bo i. Dette gør sig gældende især for studerende, men også for folk med en almindelig løn. At bo i byen er dyrt og de færreste forundt, men kan være en nødvendighed for at passe sit arbejde og private liv. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du kan gribe boligsøgningen an, for at finde en lejebolig du har råd til at bo i.

Søg uden for de større byer – fx lejebolig i Roskilde

Et af de første råd til boligsøgningen er at søge lidt uden for de helt store byer. Der kan være mange penge at spare ved at søge ud i provinsen og ofte er det ikke særlig svært at komme ind til byen for at arbejde eller gå i skole. Bor eller arbejder du fx i København kan du med fordel bosætte dig i fx Roskilde og komme ind til bymidten via tog på blot 15-20 minutter. Ved at søge ud til disse områder øger du muligheden for at finde en bolig og du vil typisk også få mere for pengene, når du finder noget. Dette betyder fx flere kvadratmeter til samme pris, bedre standard m.m. Der findes mange af denne type forstæder, som godt nok også er populære, men som øger dine muligheder markant for hurtigere at finde en relevant bolig.

Tænk ud af boksen

For at øge dine muligheder for hurtigere at finde en lejebolig du har råd til at bo i, kan det være nødvendigt at tænke lidt ud af boksen. Det kan fx være at du må justere dine boligønsker i forhold til størrelsen på boligen og vælge noget der er lidt mindre end du først havde tænkt. Det kan også være at du må vælge at bo på en lidt mere alternativ måde, fx i et bofællesskab eller blot vælge et værelse. Det behøver ikke være med nogen du ikke kender, men kan jo fx arrangeres med dine egne venner eller bekendte.

Brug internettet og dit netværk til at finde bolig

For at øge dine muligheder på boligmarkedet er det nødvendigt at anvende alle søgekanaler. Her er de sociale medier en rigtig god kilde. Brug fx Facebook til at søge i forhold til specifikke byer og søg på opslag andre har lavet, men udarbejd også gerne dine andre med det du søger efter. Når du søger efter bolig online, er det nødvendigt at være hurtig på tasterne og være først ude med svar.

Du kan også bruge de sociale medier til at søge lejligheder i Holbæk eller andre mindre byer – det er ikke kun til storbyerne.

Slå koldt vand i blodet

Et af de vigtige råd når der skal søges efter lejebolig er at have tålmodighed og ikke blive overilet. Det er essentielt at du føler med dig selv, at den bolig du ender op med, er den rigtige. Du skal derfor være hurtig til at handle, men ikke så hurtig at du ender ud med det forkerte.

Ligegyldigt om du vil have en smuk Lejebolig Roskilde eller en lejlighed i Holbæk, så skal det nok komme.