Sparetips

Sådan kan du spare penge på bogføring online

Det er ikke mange, der nyder at bogføre når det kommer til de opgaver der hører arbejdet som selvstændig til. Men nødvendigt, det er det. Måske står du i den situation, hvor du skal til at outsource din bogføring og så skal du læse med her.

Det behøver nemlig hverken at være dyrt eller omfattende at få helt styr på økonomien og indberetningerne. Det kan alt sammen gøres online med en minimal indsats fra din side.

Tænk nu, hvis…

Du aldrig mere skulle sidde med paniksved ned ad ryggen i dagene op til din indberetning til skat, eller bare sætte bilag i ringbind for at have dem ved hånden. Eller hvad med at slippe for at skulle bruge utallige timer på noget du slet ikke er interesseret i og ej heller uddannet til?

Med online bogføring kan du slippe for alt det og i stedet bruge tiden på det, du er bedst til.

Hvad er online bogføring?

Kort og godt betyder det, at du ikke skal bekymre dig om papirkvitteringer eller fakturaer igen. Rigtig mange firmaer tilbyder dig en løsning, hvor alt det der normalt skal ordnes og indtastes manuelt foregår digitalt. Det betyder, at du via en app kan tage billeder af dine kvitteringer og sende dem direkte til firmaet, der så sørger for at føre dem ind i dit regnskab asap. På den måde er du altid 100% up to date med det økonomiske og kan bruge tiden på det, du er bedst til, mens bogholderne gør det de er bedst til – for dig.

Er du bange for at give slip?

Det behøver du ikke at være, for selv om du vælger en digital løsning i forbindelse med din bogføring betyder det ikke, at du mister overblikket eller følingen med det, der sker. Online bogføring betyder nemlig, at du altid kan se præcis, hvad der foregår – samtidig med at alle bilag stadig skal godkendes af dig. Nu kan du bare gøre det via mobilen i stedet for manuelt.

Du mister med andre ord ikke føling med økonomien, den bliver bare gjort overskuelig og ajourført for dig.

Hvad nu, hvis jeg glemmer at tage billede af et bilag?

Har du tendens til at glemme at tage billeder af billagene, eller at gemme dem, så de mangler til regnskabet? Så kan online bogføring også hjælpe dig med det. Du kan nemlig få et MasterCard, der er tilknyttet din bogholderapp og sørger for at sende dig en påmindelse, hver gang du bruger kortet. På den måde husker du altid at få afbilledet og indsendt bilag med det samme.

Hvordan gør jeg?

Som udgangspunkt ikke noget. For mange af de firmaer, der tilbyder denne form for service tilbyder desuden også at implementere og opdatere dit nuværende system, så det glider så let som muligt over i det nye online bogholderi.

Det er en nem og hurtig løsning især til mindre firmaer, der ikke har en regnskabsafdeling og bare gerne vil bruge tiden på at vækste firmaet.