Helbred

Spar penge med et rygestop

Flere og flere vælger at blive røgfrie, fordi man får et bedre helbred samt andre fordele, ved at vælge rygestop frem for at blive ved med at ryge. Mange vælger at stoppe, fordi de vil undgå rigtig mange sygdomme og ubehageligheder, som normalt medfølger når man ryger. Det er også bevist at den del af befolkningen, som ikke ryger, har færre sygedage end dem, som ryger. Derfor gør mange virksomheder meget for, at sikre at flere af deres medarbejder gennemgår et rygestop. Hvis medarbejderen har succes med et rygestop, betyder det færre sygedage, og en bedre forretning for virksomheden.

Hvert år kvitter flere at flere cigaretterne, og den usunde levestil, hvilket betyder, at samfundet sparer ubeskrivelige summer, og at folkesundheden øges. Der er mange penge at spare ved et rygestop, da det ofte betyder et bedre helbred samt andre fordele. Derudover sparer man også mange penge på cigaretter. Mange vælger at gennemgå et rygestop, for at mindske risiciene for ubehagelige følgevirkninger, som blandt andet risikoen for kræft, som øges betydeligt, hvis man ryger. Derudover er rygning forbudt mange steder i Danmark.

Sådan var det ikke for hverken 10 eller 20 år siden. Dengang måtte man ryge i det meste af Danmark, men med tiden er der kommet forbud, som er en del af statens plan for at mindske antallet af rygere. Engang måtte man ryge på hospitaler, hvilket heldigvis er ændret i dag. Der er mange restauranter, offentlige transportmidler og virksomheder, som ikke tillader rygning. Det betyder, at der er mange steder, hvor man i dag må slukke smøgen. Grunden er, at staten gerne ser, at antallet af rygere daler mere og mere, år for år.
Man må se langt efter, at alle stopper med at ryge. Selvom mange vælger et rygestop, så vælger mange andre at begynde på rygning, og fortryder det i mange tilfælde hurtigt efterfølgende. Antallet af rygere, kommer aldrig ned på 0, uanset, hvor mange forhindringer staten sætter op for rygere. Det er et drømmescenarie, som desværre aldrig kommer til at ske. Der er mange fordele ved at vælge et rygestop – blandt andet et bedre helbred, færre sygedage, flere muligheder for arbejde osv. Der kommer hele tiden flere steder til, hvor man ikke må ryge. Det betyder, at om nogle år, er antallet af steder, som ikke tillader rygning steget meget, og der bliver dermed, forhåbentlig, flere, som vælger et rygestop.