Sparetips

Spar penge på software online

Det kan være en dyr fornøjelse at købe ny computer. Ikke nok med at selve computeren er dyr, så skal man også ofte købe mere software til den. Og hvis du ikke er klar til at punge ud, kan du ende med noget middelmådigt. Men hvis du leder længe nok, kan du spare mange penge ved at købe software som f.eks. Windows 10 online. Især mange engelske hjemmesider giver mulighed for at købe licenser meget billigere end i Danmark. Og hvis du ikke behøver et fysisk produkt, men kan nøjes med en produktnøgle, er der endnu flere penge at spare.

Led det rigtige sted på nettet

Amazon er en amerikansk hjemmeside, der betragtes som værende den største virksomhed på internettet lige nu. Og det lader ikke til, at det kommer til at ændre sig lige foreløbigt.
På Amazon kan man købe mange forskellige produkter fra hele verden, og software er bestemt ikke udenfor kategori. Mange køber licenser til deres computere, og især Windows 10 er populær at købe på hjemmesiden, da det kan være meget billigere end i Danmark. Nogle vælger også at handle på mindre kende hjemmesider, men her står du mere selv til ansvar, hvis du får et produkt, der er ugyldigt eller blevet brugt.
Hvis du finder en licensnøgle, du kan få direkte via en hjemmeside, slipper du tilmed for told. Husk dog at undersøge om hjemmesiden ikke er fusk, inden du sender penge afsted til dem. Kig på sælgeren, og se hvad andre købere har skrevet om dem.
Hold dog lige øje med sproget, du køber softwaren på. Siden vi bor så tæt på Tyskland, kan enkelte hjemmesider godt finde på at sælge software på tysk. Dette gælder især, hvis du bor i Sønderjylland. Engelsk er et vidt udbredt sprog i verden, men hvis du ikke ønsker at få Windows 10 på engelsk, kan du godt risikere at skulle lede en smule længere. Dog sælger nogle danske hjemmesider stadig billige licensnøgler.

Hvorfor skal du bruge Windows 10?

Der er mange fordele ved at bruge Windows 10. Blandt andet er sikkerheden i top, og du kan ikke få den nyeste udgave af Microsoft Office, med mindre du har Windows 10. Alle programmerne i Office 2019 er blevet optimerede og mere brugervenlige.
Windows 10 er hurtigere i sig selv, men den nye browser, Edge, skubber også hastigheden op.
Mange brugere har været trætte af Windows 8 og dens startmenu. Derudover kan de indbyggede apps kun køre i fullscreen, hvilket kan være et problem. Det er ikke tilfældet med Windows 10, der har implementeret den gamle startmenu, som vi kender fra de tidligere versioner af Windows. Og de indbyggede apps kan bruges i vinduer med forskellige størrelser.
Ældre udgaver af Windows har heller ikke flere sikkerhedsopdateringer, hvilket gør risikoen for sikkerhedsbrud større. Det betyder i bund og grund, at dine filer og din computer er mere i fare.
Især virksomheder bør opdatere til Windows 10 af disse årsager, men som privatperson har du selv ansvar for dine filer.