Hjemmet

3 tips til at spare penge på din hund

Danskerne bruger utrolig mange penge på deres husdyr. Og det specielt hunde, danskernes foretrukne kæledyr, der bruges flest penge på.

Men hvad er det vi køber til hundene? Det er alt lige fra hundefoder, tilbehør og legetøj til dyrlægeregninger når hunden har det skidt. Og det er mange penge som bruges. For selvom alle snakker om finanskrise så er dyrehandlerbranchen i hastig fremgang og vokser stadig.

Selvom du selvfølgelig skal give din hund de bedst mulige betingelser – og det omfatter nærende kost, regelmæssig motion og kærlighed – så behøver disse ting altså ikke koste en formue.

Her er tre tips til hvordan du kan spare penge på din hund.

Skru ned for madbudgettet

Din hund skal selvfølgelig have noget ordenligt hundefoder som giver hunden den nærring som den har behov for. Men du behøver ikke at købe det det dyreste hundefoder til din hund. De dyre mærker ligger oppe omkring 60 kr. kiloet mens de helt billige discount mærker ligger omkring 20-25 kr. kiloet.

Der er selvfølgelig stor forskel på kvaliteten. De helt billige er ofte af meget lav kvalitet, så dem bør du holde dig helt fra. Det du evt. vil spare her kan du risikere at komme til at bruge på dyrlægeregninger.

Men der er stadig masser af penge at spare fra det dyre til det som ligger i mellemklassen. Prøv at finde noget billigt hundefoder online som stadig er rig på vigtige proteiner og mineraler. Det foder som ligger i prisklassen 35-45 kr. kiloet er i ganske fin kvalitet.

Pas også på overfodring. Vi har desværre en tendens til at give hunden mere mad end den egentlig har brug for. Dels kommer det til at koste dig flere penge og dels er det ikke sundt for din hund. Sørg for at tjekke din hunds vægt op i mod racens idealvægt. Spørg evt. din dyrlæge til råds om hvilken idealvægt din hunds bør have.

Hold din hund sund og glad

Dyrlægebesøg er noget af det der gør mest ondt i det private budget. Derfor er det en post du skal forsøge at undgå.

Det siger sig selv at en sund hund får færre dyrlægebesøg. En vigtig del af din hunds sundhed er regelmæssig motion, men sørg for at motionen passer til din hunds udvikling og race. En chihuahua behøver f.eks. mindre motion end en labrador. Hunde med korte næser som f.eks. bulldog og boxer, har ofte brug for hyppige men kortere ture, mens hunde som retrievers sagtens kan tage nogle lange turer. Lige som hvalpe skal have mindre motion end vokse hunde.

Overvej også at gå til træning med din hund. Ja, det koster lidt penge, men her får din hund også en god og alsidig motion, som er med til at holde den i god form og stimulerer dens instinkter.

Du skal også sørge for at din hund er vaccineret. Brug ikke penge på månedlig loppe medicin. Får hunden lopper, så behandl i stedet hunden med almindeligt loppemiddel.

Giv din hund ægte kærlighed

Nogle hundeejere elsker at købe gaver til deres hunde. Det kan være alt lige fra legetøj, hundetøj, ja selv wellness ophold til hunden. Det købes i en illusionen om at det er kærlighed til deres hund. Men disse materielle ting købes kun for et tilfredsstille hundeejeren selv. Hundens kærlighed kan ikke købes for penge.

Det bedste du kan gøre for at vise din kærlighed til din hund er ved at lege med den og bruge tid sammen med den. Legetøj i hjemmet kan erstattes af en tennisbold eller en brugt ½ liters flaske med ris i. Er du ude i naturen kan en pind også bringe meget glæde hos hunden.

Du behøver heller ikke købe en dyr hundeseng. Brug i stedet nogle gamle duntæpper så hunden kan lave sin egen seng ud af.

Opsummering

Sørg for at find noget godt og nærende foder der kan holde hunden sund, men som ikke koster en formue. Giv hunden den nødvendige motion og hold øje med om den trives og er glad, så får du færre dyrlægebesøg. Brug ikke penge på dyrt og unødigt legetøj.