Sparetips

Sparetips – få råd til mere

Føler du, at du vender og drejer hver en krone, når vi når den sidste halvdel af måneden? Du føler ikke, at du får en hel masse luksus og at du lever et helt almindeligt liv og med en almindelig indkomst, men alligevel virker det som om, at pengene bare fosser ud et eller andet sted? Så er du langt fra alene.

Uanset ens indkomst, så gælder det om at have overblik over, hvad man bruger penge på, hvis man gerne vil have følelsen af rent faktisk at have penge og ikke røde tal på bundlinjen. For selvom mængden af penge naturligvis har stor relevans for ens mulighed for at forbruge, så er det ofte købevaner, der ikke stemmer overens med indtægten, når man har følelsen af, at der ikke er penge nok.

Start med at finde ud af, hvad du gerne vil prioritere? Alt her i livet er prioriteringer. Vil du gerne have penge til shopping, til familieture, til aftener ude med vennerne? Eller prioriterer du økologisk mad lavet fra bunden eller fjerne familiebesøg? Måske en ferie til sydens sol hver sommer? Find ud af, hvad der betyder noget for dig og tilfører glæde til dit liv og lad det være fokuspunktet.

Steder, hvor man nemt kan spare:

  • Sluk for det varme vand, når du sæber dig ind
  • Sluk alle elektroniske enheder i stedet for at lade dem slumre eller stå på stand by
  • Sørg for at have en nogenlunde stabil temperatur i hele boligen
  • Lav madplan og undgå madspild
  • Handel ind en gang om ugen og gå efter tilbud
  • Få gennemgået dine forsikringer jævnligt
  • Køb secondhand tøj eller tøj på udsalg

Spar penge i dagligdagen

Det virker måske meget banalt, men der er faktisk en del penge at spare, hvis man husker at slukke for den varme hane, mens man sæber sig ind. Det samme gælder, hvis man tørre af og lignende. Og du får jo ikke mindre for pengene af den grund – du undgår blot spild. Sørg også for at holde en ens temperatur i hele boligen, da det er mest energibesparende.

Det er så nemt lige at slumre den bærbar, når man går i seng, for så står den jo også parat med diverse faner åbne, når man står op igen. Brug de 30 sekunder på at genåbne fanerne og sluk for computeren og øvrigt elektronik – det betaler sig.

Spar penge på madbudgettet og tøj

Der kan spares rigtig mange penge ved at lave madplan og undgå at handle tit, hvor der ofte ryger unødvendige impulskøb ned i vognen. Tjek tilbudskatalogerne én gang om ugen og sammensæt en madplan ud fra tilbuddene. Vær taktisk og sammensæt således, at alt mad bliver fuldt ud udnyttet. Eksempelvis hvis du køber noget tilbehør, hvor du ved, at der er til to dage – så planlæg retterne således, at det bliver brugt.

Man kan få masser af tøj i secondhand med mærker på, eller som ikke ser brugt ud. Køber du ofte tøj, så er der vildt mange penge at spare her.

Er der noget, du føler er en god investering og som kan betale sig på sigt, eller skal du lige overleve denne måned, før du kan starte på en frisk, så kan du tage et lille kviklån. Husk at det skal betales tilbage, så det skal i budgettet. Hvis du er opmærksom på, hvilket kviklån du opgaver, så kan dette spare dig en del penge i budgettet.