Genbrug Hjemmet

Gammelt er blevet nyt og moderne

For en del år siden var det meget normalt at når en ting gik i stykker, så købte vi bare noget nyt. Denne ”køb og brug” mentalitet har forandret sig, samtidig med at gamle ting er blevet moderne igen. Dette kan blandt andet ses ved at folk er mere villige til at købe maling og istandsætte gamle møbler. Vores bedsteforældres møbler er blevet populære, og mange er begyndt at tænke over at det måske er vigtigere med møbler med historie, end at alt er nyt og moderne.

Mange mennesker begynder at blive trætte af at have det samme som naboen. Her tænker vi specielt på unge som er vokset op med forældre med en minimalistisk stil med hvide vægge. Det er disse unge som ønsker individualitet, noget som betyder at man for eksempel ikke må have seks stole magen til hinanden for at kunne invitere seks personer til middag. At have en fra et loppemarked, en fra en tante og en fra den gang i flyttede ind kan være lige så stilfuldt.

Unikt og vigtigt

Trendforsker Lisbeth Larsen, som også arbejder som farve chef hos Flügger, påpeger at det ikke kun er på tøjstilen at vintage bølgen er stor. Det gælder inden mange brancher, og vi har helt sikkert kommet ind i en tid hvor vi køber fornuftige ting, og at købe brugt simpelthen er rimelig brug af ressourcer. En anden vigtig faktor er at vi er blevet mere miljøbevidste. Det at købe brugt er nemlig ikke kun godt for tegnebogen, men også rigtig godt for miljøet selv om vi endnu har lang vej igen.

Mange låner uden sikkerhed til forbrug. Det er der ikke noget galt i, men det betaler sig at blive en god online shopper. Det er et godt og økonomisk tip. Et andet tips er at finde de vintageforretninger, der ligger tæt på hvor du bor. Få kendskab til hvad de sælger og måske vil de tipse dig når de får nye ting.

Øget efterspørgsel efter lopper

Det er ikke kun “almindelige mennesker”, der er interesserede i genbrug. I de senere år er second hand blevet mere og mere populær blandt kendte personer som konstant befinder sig i rampelyset. Fænomenet vintage, som er et udtryk for ting mere end 20 år gamle, er populært som aldrig før. I år har berømtheder som Dj’en Morten, sangerinden Medina og skuespilleren Nina Agdal, alle vist frem lopper på sociale medier. Dette er med til at skabe trends.

En anden trend er at sætte huse i stand. Mange drømmer om det perfekte hjem og tænk dig at være med til at ændre en bygning fra gammelt baghus til moderne drømmehus. Der findes mange muligheder for at skabe sit eget drømmehjem om man tør hoppe ud i det og gribe chancen.