Oplevelser

Sådan planlægger du en billig rejse til Sri Lanka

Sri Lanka er blevet et meget populært rejsemål for danskere i alle aldre – det er særligt de mange forskelligartede muligheder på øen, der tiltrækker turisterne. Og så kan du faktisk rejse billigt til Sri Lanka, hvis du blot overvejer din rute og planlægger nøje.

Billige flyafgange til Sri Lanka

Vidste du, at flybilletter statistisk set er billigst cirka 60 dage før afrejsedatoen? Brug dette som rettesnor for, hvornår du skal bestille din billet til den magiske ø.

Du bør dog også overveje at rejse uden for højsæsonen, hvor der er en del penge at spare. December og januar er højsæson for rejser til syd og vest, og ønsker du en billig rejse til Sri Lanka, bør du forsøge at lægge rejsen uden for disse måneder.

Det kan dog godt være svært at finde rigtigt billige flybilletter. Sri Lanka har altid godt vejr på enten den ene eller den anden kyst, og derfor er billetpriserne oftest aldrig rigtigt lave. Der er til gengæld rig mulighed for at spare penge på alt andet end flybilletterne, så du samlet set ender ud med en billig rejse til Sri Lanka.

Overnatning i Sri Lanka

Hoteller er komfortable og bekvemme – men det er sjældent den billigste løsning. Prøv i stedet at overnatte på et guesthouse. Her vil du blive indlogeret på dit eget værelse i et hus, hvor ejeren og familien også bor. Guesthouses er en del billigere end hoteller, og du kommer samtidig rigtig tæt på lokalbefolkningen.

Offentlig transport i Sri Lanka

Det kan være ganske udmærket at hyre en chauffør til at køre dig rundt i Sri Lanka. Men vil du have en virkelig billig rejse til Sri Lanka, bør du udskifte et par af kørslerne med offentlig transport. Infrastrukturen i Sri Lanka er ikke den bedste, hverken busser eller toge er de allermest komfortable i verden, og det kræver en del tålmodighed at rejse med offentlig trafik i Sri Lanka. Særligt togtransporten kan dog være en usædvanligt smuk oplevelse, og du vil naturligt falde i snak med andre passagerer på vejen.

Vær ikke bange for at rejse på 3. klasse, da disse pladser er stort set ligeså gode som 1. og 2. klasse. Men book altid sædereservation. Du vil ikke ønske at stå som sild i en tønde i en overfyldt kupé, selvom du er på en billig rejse til Sri Lanka.

Mad på budget

Det er billigt at spise i Sri Lanka – og særligt hvis du går efter de lokale retter, herunder diverse curries. Spis på gademarkederne eller de små restauranter, hvor de lokale spiser til hverdag. Det er oftest udtryk for høj kvalitet, god (spicy) mad og fornuftige priser.

Øvrige billige tiltag

Seværdighederne i Sri Lanka er ikke dyre, og mange er endda gratis. Tag til Ella og nyd naturen, bjergene og dalene og hæng ud på stranden i det sydlige Sri Lanka. Det er ganske gratis. Nyd desuden, at der er virkelig billig entré til seværdigheder, templer og nationalparker eller lej surfboards på stranden for næsten ingen penge.

Mulighederne er uendelige, så leder du efter en billig rejse til Sri Lanka, er alle døre åbne.