Sparetips

Der er store penge at spare ved at sammenligne priser

Der er ikke mange, der siger nej til et godt tilbud. Alligevel er der overraskende mange der svinger kreditkortet uden at tænke over, at købet faktisk højst sandsynligt kan findes billigere.

Hvordan det?

Sammenlign altid priser før du køber

Siden mange forretninger sælger de samme produkter, og derfor ligger i tæt konkurrence med hinanden, er der højst sandsynligt et sted hvor produktet sælges billigere end hos de andre.

Gør det derfor til en grundregel, at du altid tjekker, om den ting du vil købe findes billigere andetsteds. Hvis du gør dette, vil du kunne spare rigtig mange penge på overraskende kort tid.

For at få den bedste pris, gælder det altså om at finde frem til stedet, som sælger produktet eller ydelsen billigst! Som med alt andet, er det meget lettere sagt end gjort.

Hvis man manuelt skal sætte sig ned og skimme reklamekataloger eller hjemmesider igennem, kommer der hurtigt til at gå meget tid med at finde frem til den bedste pris.

Det er derfor en stor fordel, at du faktisk ganske gratis kan få andre til at gøre det hårde arbejde for dig.

Slip for at gøre det hårde arbejde

Du kan nemt slippe for at gøre det hårde arbejde, for at finde frem til den bedste pris. Ved at benytte en prissammenligner, behøves du kun at indtaste hvilket produkt du vil finde den bedste pris på.

Derefter vil sammenligningstjenesten automatisk vise dig de forskellige priser på det samme produkt. Så er dit job meget simpelt: Du vælger blot forhandleren med den bedste pris, og køber produktet der.

Ofte vil det være en webshop der har den billigste pris, når du sammenligner priser på nettet. Du behøves dog ikke at bekymre dig om, at du ikke har set produktet fysisk. Når du handler online, er du nemlig dækket af e-handelsloven, der betyder, at du som minimum har 14 dages returret.

Det er ikke kun på fjernsynet du kan spare penge

Dem, der husker at pristjekke før de køber, gør det ofte kun ved de store køb som fjernsyn, mobiltelefon, computer, opvaskemaskine, køleskab og så videre.

Det er i og for sig også godt, da der kan være flere tusind kroner at spare på den måde. Men har du tænkt over, at du faktisk kan sammenligne priser på næsten alting – som i selv en pose gulerødder?

Hvis du sammenligner priser på de ting der står på din indkøbsseddel før du tager en tur ned i den lokale pris, vil du opdage at du højst sandsynligt kan spare en del kroner, ved blot at købe ind, der hvor det er billigst.

Det gamle ordsprog ’Mange bække små gør en stor å’ er indbegrebet af at pristjekke. Når du kan spare ti kroner her, fem kroner der og måske endda hundred kroner et tredje sted, vil du til sidst ende op med at spare mange tusind kroner om året! De penge kan for eksempel gå til en ekstra ferie – eller noget helt andet!