Hjemmet

Gør din bolig klar til vinter – hvad kan betale sig?

Den danske vinter er lunefuld og byder på mange udfordringer for din bolig, hvis du ikke har gjort den klar til vinterens udfordringer og selv små skader kan udvikle sig til store problemer, der vil koste mange penge.

De fleste opgaver, der skal gøres, skal helst gøres inden november, inden det bliver for koldt eller efterårets storme og regn kommer. Blandt andet at få renset dit tag og tagrender for mos, alger og gamle blade. Ellers vil vandet have svært ved at komme ordentligt væk fra dit tag og hus.

Tagrenderensning pris – kan det betale sig?

Det er ikke svært selv at rense tagrender, men det tager tid og er et omfattende projekt, der nogle gange bør gøres flere gange om året. Især hvis du har store træer, der kan smide mange blade ned på dit tag. Da et rent tag og rene rensede tagrender har stor betydning for dit hus og for din økonomi kan det godt betale sig at indhente et tilbud på en tagrenderensning pris og se om det giver mening, at få udført af en professionel, sammenlignet med, hvad du selv skal bruge af tid og energi. Samtidig vil en professionel kunne finde andre fejl og mangler, du måske ikke selv ville have opdaget. Yderlig har en professionel tagrenderenser det nødvendige udstyr, som du måske er nødt til at købe eller leje, hvis du ikke allerede har det. Husk at vælge en virksomhed med en grøn profil, så du sikre dig at dit tag bliver renset og vasket med miljøvenlige rengøringsmidler og du ikke får sæbe og andre rengøringsmidler ned i græsset.

Hvilken betydning har rene tagrender?

Pæne og rene tagrender der fungerer optimalt, har stor betydning for dit hus. Korrekt opsatte tagrender, der er rene og uden huller og har den rette hældning vil lede vandet væk fra dit hus og ned i brønde og kloakken. Derved vil vandet ikke finde vej ind i huset og ødelægge facader, tagkonstruktion, huset sokler og kælder. Vand der ikke kan finde vej væk fra taget og tagrenderne vil finde vej en anden vej. Et tag, der har mos vil holde på vandet i stedet for at sende det videre og du kan risikere, at det finder vej ind via løse tagsten og ind i tagkonstruktionen og loftet med skimmelsvamp som konsekvens.

Det samme gælder tagrender der ikke er renset for gamle blade og slam, eller som ikke sidder fast til nedløbsrøret. Her vil vandet finde vej ned langs facaderne og hvis du har vinduer og døre, der ikke er tætte, vil vandet finde vej ind i huset eller ned i kælderen.

De mængder vand vi de seneste år har fået vil også hvis det ikke ledes ordentlig ned i brønde og kloaker, kunne få dit hus sokkel til at erodere og det er en bekostelig affære.

Det kan altså godt betale sig at få det gjort på en optimal måde og indhente tagrenderensning pris.