Hjemmet

Sådan sparer du penge på vedligeholdelsen af din ejendom

Vedligeholdelse af fast ejendom koster altid penge. Det er heller ikke et godt sted at spare penge på. Fordi når man skærer i vedligeholdelsen, kan kortvarige besparelser blive dyre i længden. Det kan heller ikke betale sig at gå på kompromis med kvaliteten. Billige håndværkere er som regel billige, fordi de er dårligere end deres dyrere konkurrenter.
Du kan selvfølgelig være heldig og finde nogle dygtige håndværkere der arbejder for en mindre løn. Men generelt er det et dårligt sted at spare på.
Kunsten er at finde besparelser på vedligeholdelsen som ikke ender med at koste dig dyrt.

Her er nogle sparetips til vedligeholdelsesplanen

Når det ikke anbefales at gå på kompromis med kvaliteten eller bruge billige håndværkere, hvordan kan du så spare?
Fidusen er at bruge andres ekspertise. De kan fx få et gratis tilbud på en vedligeholdelsesplan til din andelsboligforening eller ejerboligforening.
Det findes byggerådgivnings virksomheder, der har mange års erfaring i branchen. Det betyder også at de udmærket ved, hvor det kan lade sig gøre at hente besparelser, uden at det bliver dyrt i længden.

Gratis tilbud

Det tager under 2 minutter at bestille et gratis og uforpligtende tilbud på en vedligeholdelsesplan online.

Ved ansøgningen kan du også bestille et tilbud på en ny energimærke. Dvs. et bud på, hvad der skal til for at få et bedre energimærke. Energimærket betyder to ting: For det ene, jo bedre energimærkningen, jo lavere vil udgifterne til opvarmningen være. Et godt energimærke betyder også meget for ejendommens værdi.

God planlægning er den halve besparelse

Det er så sandt som det altid har været. Jo bedre planlægning er, jo bedre overblik. Besparelsen kommer ikke igennem kompromis på kvalitet (husk, det er en dårlig ide) men igennem optimering og prioritering.

Ikke alt skal fx laves på samme tid. God planlægning bygger på:

  1. En god analyse af den aktuelle situation: Det indeholder en aktualiseret tilstandsrapport. Alle områder og dele af bygningen skal gennemgås.
  2. En prioritering af opgaverne: Ikke alt skal og kan laves på samme tid. Nogle prioriteringer bestemmes af arten af vedligeholdelsen. For at give et groft eksempel: de ville ikke betale sig at udbedre varmerør her og nu, når hele varmesystemet skal opgraderes et par år senere. Så er det bedre at nøjes med de mest nødvendige reparationer her og nu. Selv om det ellers ville være en dårlig strategi.
  3. Budgettering: Andels- og ejerboligforeninger arbejder typisk med langtids-vedligeholdelsesbudgetter. Her tænker og planlægger man 5-10-15 år frem. Det er ikke kun vigtigt for selve prioriteringen af den anfaldende og kommende vedligeholdelse. Et godt tilbud på en vedligeholdelsesplan skal altid indeholde et vedligeholdelsesbudget.

Få opgaver lavet i agurketiderne

En god budgettering og prioritering gør det også muligt at finde gode håndværkere billigere. Alle håndværksfirmaer har perioder hvor de har mindre travlt end i andre. Det kan meget godt betale sig for din forening, at lægge vedligeholdelsesarbejde i disse agurketider.  Det er en måde hvor der kan der spares penge på, uden at det går ud over kvaliteten.