Hjemmet

Køb en god, men ikke nødvendigvis dyr sengeramme

Sengen om nok ét af de vigtigste møbler i vores hjem – hvis ikke dét vigtigste. Vi tilbringer rigtig mange af døgnet timer i sengen, og nok også nogle af de vigtigste timer. Det er om natten, at vores krop og hjerne restituerer og gør os klar til endnu en ny dag.

Når man snakker om senge, er det ofte madrasser der tales og skrives om. Hvilken madras er bedst for vores krop og hvilken madras giver den bedste søvn. I virkeligheden kunne man i teorien nøjes med en madras på gulvet. Så hvorfor købe sengerammer?

For det første har hverken madras eller gulv godt af, at der ikke er ventilation. En madras på gulvet er uhygiejnisk og giver for megen fugt i både madras og på gulvet.

For det andet er det jo ikke nogen hemmelighed, at vi danskere går meget op i design og i at indrette vores hjem. Og det er nok de færreste, der synes at en bar madras er pænt i deres soveværelse. Derfor køber de fleste enten en sengeramme, eller evt. en kontinental- eller elevationsseng til deres madras.

Simpel men god kvalitet

Hvilken sengeramme skal man så købe? Det kommer jo altsammen an på smag og behag og ens stil. Vores holdning er “keep it simple”. Her i Danmark er vi generelt ikke så store fans af de voldsomme amerikanske senge-setups, men vælger gerne en simpel sengeramme, der vil passe ind i alle typer hjem. Så kan man i stedet lave sin egen stil med sengetøj, puder og sengetæpper, hvis man lyster. Læs evt. mere om sengerammer på https://sleepzone.dk/sengerammer/.

Mere vigtigt er det, at vælge en sengeramme i en god kvalitet, som kan holde i mange år. Det kan være fristende at købe en meget billig sengeramme i JYSK eller et lignende sted. Men pas på, at kvaliteten ikke er for ringe. Ofte er de helt billige rammer lavet i meget tyndt bøgetræ, der knækker, hvis man ikke passer på. Det er helt klart en langt bedre investering, at købe en sengeramme i en stærkere træsort. Den er nok dyrere nu og her, men på den lange bane er der mange penge at spare, fordi du kan have den tæt på resten af livet.

Og hvis du sørger for at vælge en helt simpel sengeramme, så kan du netop bruge den resten af livet, uanset om din stil ændrer sig eller ej.

Kan jeg lave min egen sengeramme?

Ja, det kan du godt, hvis du er fiks nok på fingrene. En sengeramme er grundlæggende ikke et særligt avanceret møbel. Så hvis du er en handyman eller – woman, så kan du selv lave én hvis du køber det rette træ. Instruktionerne er nemme at finde på nettet. Vigtigst er det at få målene helt korrekte i forhold til din madras. Hvis du er i tvivl, er det nok bedre at købe en sengeramme færdig, så den ikke bliver skæv eller ustabil. Og så den holder som den skal.